28.9.2018 OTEVŘENO 8-18 hod. 

  img_5290   p1200367   james-grive

 

V pondělí 3.9.2018 zahajujeme prodej jablek. Otevřeno bude opět každý den PO – NE v čase 8-18 hod. S postupným dozráváním budou jednotlivé odrůdy přibývat. Hrušky budou v prodeji cca koncem září.

Sledujte zprávy zde na našich stránkách či na facebooku https://www.facebook.com/bristvi/ kam budeme průběžně doplňovat aktuální informace.

Se zahájením prodeje jablek zde u nás v Ovocných sadech Bříství u Křečhoře, okr. Kolín opět OBNOVUJEME možnost objednání celého našeho sortimentu k vyzvednutí v naší pobočce v Praze 10 – Záběhlicích. Stačí tak nám pouze zaslat Vaši objednávku na e-mail vomackova@bristvi.cz s Vašimi kontaktními údaji.

 

 

„Jedno jablko denně nahradí doktora“

Toto je volný překlad britského lékaře J.T.Stisona, který se takto vyjádřil již v roce 1904

Zdravé účinky jablek

Účinky :

Jablka téměř neobsahují bílkoviny, mají však vysoký obsah vody, málo sacharidů a ve slupce nepatrné množství vody. Mimořádně jsou bohatá na vitamíny a stopové prvky. Jablka mají vysoký obsah draslíku. Jablko obsahuje až 30% vlákniny.

Regenerují a očišťují organizmus, snižují hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Jsou účinná  při bolestech hlavy a závratích. Pomáhají proti průjmu i zácpě. Proti průjmu pomáhají sladká jablka, při zácpě zase kyselá, která povzbuzují činnost střev. Jsou osvědčeným prostředkem při těžkostech s klouby. Podporují odolnost proti chorobám. Jablka působí jako vynikající omlazovací kúra. Ze slupky a dužiny, které chrání jaderník, se v lidském organizmu uvolňují látky s léčivým i preventivním účinkem.

Odvar z jabloňových květů má uklidňující účinky a zmírňuje záchvaty kašle.

Při chřipce a kašli se osvědčilo pití šťávy z jablek.

Jemně nastrouhané jablko i se slupkou konzumované večer váže ve střevech toxické látky.

MnožstvíVíceré výzkumy potvrdily, že konzumace jednoho jablka ráno a večer výborně regeneruje a očišťuje organizmus.

Tip na výborný nápoj z našeho 100% Domácího jablečného moštu: Horké jablko či tekutý štrůdl

Potřebujeme:

1l našeho 100% Domácího jablečného moštu

1 lžíce cukru, hřebíčku, skořice a vanilkového cukru

Postup:

Ohřejeme jablečný mošt s cukrem krupice. Nevaříme, zničili bychom si vitamíny obsažené v moštu! Mezitím v menším množství vody dáme svařit skořici s hřebíčkem a vanilkovým cukrem. Poté scedíme do ohřátého jablečného moštu.